- Levering 1-2 dage
- 30 dages fortrydelsesret
- Del-betaling 100% rentefrit
- Fri fragt over 499,- kr.
- Forside
- Bøger
- Økologi
- Børneudstyr
- Interiør og børnemøbler
- Legetid
- Brands
- Artikler
Din babys udvikling
Graviditetskalender - Følg med i udviklingen i din graviditet
Læringstårne til børn
Hvordan bevarer man roen i sin opdragelse?
Syng for dit ufødte barn
Graviditet og søvn - hvilke problemer kan du opleve
Fordele ved at tale til dit ufødte barn
Din babys fantastiske hjerne - del 1
Din babys udvikling - 0 til 2 måneder
Din babys udvikling 3-6 måneder
Hvordan du stimulerer dit barns udvikling
Din babys udvikling del 3 - Læs og syng for din baby
Din babys udvikling del 2 - kan din baby tælle?
Din babys udvikling del 1 - En sjov leg din baby vil elske
Leg med din baby
Hvor meget sanser nyfødte børn
Din nyfødte baby
Din babys udvikling
Din babys fantastiske hjerne - del 2
Din babys fantastiske hjerne - del 1
Din babys søvn
Din babys søvn
Leg med din baby
Gode lege som din baby elsker, er nogle der aktiverer dens sanser, pirrer dens forventninger og nysgerrighed, og giver den noget at eksperimentere med og gruble over. Som Einstein siger ovenfor er leg, især for babyer, dybt seriøs forskning.
Lad aldrig disse lege være for vanskelige. Stop når din baby begynder at kigge væk, eller ikke deltager på anden måde. Så er dens lille sind fyldt.
Uddrag fra Baby Hjerner.
Denne bog fokuserer på lege der kan stimulere udviklingen af babyens sind på 5 forskellige områder: matematik, musik, sprog, logisk tænkning, og kreativitet.
Noget der særligt kan fyre op under din babys interesse, er at udforske kausaliteter, eller årsagssammenhænge (Logisk tænkning)
Det følgende uddrag har særlig fokus på lege med årsagssammenhænge:
Fødslen +
Udtænk nogle måder din baby kan få erfaringer med at forårsage en bevægelse, ved at hænge mobile dele der gerne må kunne glimte og give lyde, op over barnet (det kunne være rangler, ringklokker, selv teskeer og andre ufarlige ting), og forbind dem nænsomt med babyen, med et blødt bånd. De kommercielle baby-uroer er ikke nødvendige, men selvfølgelig aldeles udmærkede. Mens din baby udforsker sine muligheder for at forårsage lyde og bevægelser, så iagttag hendes ansigt, og læg mærke til glæden og fascinationen. Hvis du medtager ideen fra Papouseks studier, kan du skifte mellem at barnet bruger sin fod og sin arm. Det smukke ved denne aktivitet er at helt nyfødte finder den både morsom og stimulerende. I starten forstår de måske ikke fuldt ud deres rolle i legetøjets bevægelser, men den kendsgerning at der er bevægelse foran barnet virker i sig selv underholdende. (Du må naturligvis ikke lade barnet være uden opsyn, for at undgå at det vikler sig ind i båndet.) Læs mere om denne leg >>
6 måneder+
Leg meget enkle kausale lege med barnet, hvor det får mulighed for at påvirke sine omgivelser. Sådanne aktiviteter drager fordel af dets fascination af at spille en rolle i verden omkring det. Lad barnet være en aktiv del i lege der har som grundelement ”hvis du gør sådan, så sker der dette.” En leg som ”Kukkebøh” er et eksempel: Mor gemmer sig bag et stykke klæde, og siger ”kukke…”, og venter indtil babyen hiver klædet væk og siger ”bøh!” Der grines og hvines af spænding, og babyen lærer hurtigt sin del af legen: at fjerne klædet. Et andet eksempel: far gemmer sig bag en dør, og venter til babyen skubber den op, og hopper så frem. For at få lidt variation i legen kan han forsinke sin entré, præcis længe nok til at babyen begynder at spekulere på om noget har ændret sig, og fryde sig når det viser sig at det er der ikke.
9 måneder+
Babyer elsker ansigter, fyldt som de er med bevægelige dele – øjne, næser, munde osv. Gør brug af den fascination ved at lave en lille kausal-leg som denne: bed din baby om at pege på din næse. Når hun gør det, så overrask hende ved at stikke din tunge ud på samme tid. Efter at hun har moret sig med denne mulighed for at forårsage noget, kan du overraske hende ved i stedet at fløjte eller kilde hende, når hun peger. En anden populær leg med ansigtet er at puste kinderne op, og bede babyen om at trykke på dem. Når hun gør det stikker du din tunge ud. Så flytter hun sine fingre, og din tunge forsvinder igen. Din baby kan bruge timer på denne variant.
18 måneder+
På dette tidspunkt har dit barn høstet mange erfaringer fra sine eksperimenter med kausalitet, og er konstant på udgik efter nye og interessante måder at påvirke sine omgivelser på. Legetøjsproducenter har for længst opdaget denne trang som er grundideen i meget traditionelt legetøj: tryk på en knap og et dukkehoved kommer frem, etc. Det er storartet legetøj, for barnet udfører og påvirker noget.
Men også her er kommercielt legetøj ikke den eneste mulighed. Prøv at lægge et stykke af en småkage i en tom tændstikæske. Udfordrer din baby til at finde ud af hvordan man åbner en sløjfe om en pose med rosiner. Placer et stykke legetøj på spisebordet ude af dit barns rækkevidde, men med mulighed for at regne ud hvordan det får fat i det. Vi hørte om et eksempel på en mor der skulle til at smide papcylinderen fra en brugt toiletrulle væk. Hun fik den ide at skabe et simpelt problem for sin tre måneder gamle datter, ved at skubbe en skumfidus ind i midten af cylinderen. Datteren var optaget af problemet i et stykke tid, hvorefter hun fik overrakt en køkkenske med et langt skaft. Hun analyserede situationen et øjeblik, hvorefter hun lyste op. Skaftet blev skubbet ind i cylinderen, skumfidusen kom ud, og ingen har hørt fra den siden.