fbpx

Se vores produkter fra Bumbleride

Sundhed og samvær

Dejlige babysenge

Syng for dit ufødte barn

syng for det ufødte barn, fosterets udvikling, vidunderlige uger

Hvilke erfaringer kan vi høste fra forældre der synger for deres ufødte babyer, for tidligt fødte børn og spædbørn lige efter fødslen?

Det er det, denne artikel handler om.

Babyer og vuggeviser

Forældre har sunget vuggeviser for deres babyer siden tidernes morgen. Har der nogensinde eksisteret en kultur, der ikke har haft et sæt af vuggeviser, der er gået i arv gennem flere generationer? Næppe!

Målet med disse sange er at berolige de små, få dem til at føle sig trygge, trøste dem når de er bange eller kede af det, og få dem til at falde i søvn.

Men sagen er at disse sange kan gøre en større forskel i både forældres og børns liv, end mange tror. Men at synge for sin baby er én ting…. hvad er meningen med at synge vuggeviser for sin baby før de bliver født? 

Vi har længe vidst, at fosteret kan høre tydeligt flere måneder før fødslen, og kan skelne mellem lyde og endda udvikler præferencer for bestemte lyde og stemmer.  

For eksempel foretrækker en nyfødt sine forældres stemmer frem for en fremmedes. Hvordan ved vi det? Man kan konstatere at en nyfødt bliver beroliget af en stemme de kender, og vil orientere sig mod den. Selv kompliceret kommunikation der gentages til fosteret, såsom musik eller en historie, vil blive genkendt og foretrukket af barnet efter fødslen. 

Forfatteren Penny Simkin forklarer sin oplevelse:

“Der var det her par, som jeg betjente som fødselsdoula, som tog mit forslag (om at synge for fosteret) til et helt andet niveau. De lærte mig meget mere om værdien af ​​at synge for det ufødte barn. De fik deres andet barn i håbet om en VBAC (at føde normalt efter kejsersnit med et ar i livmoderen). Da de opdagede, at de skulle have en dreng, besluttede de at synge sangen “Here Comes the Sun” for ham, og de sang den ofte under graviditeten.

VBAC’en var ikke en mulighed, viste det sig. Så da kejsersnittet var i gang, blev den lille dreng skrigende løftet op så forældrene kunne se ham.Men da begyndte faderen at synge deres sang. Selvom moderen efter omstændighederne ikke havde en stærk stemme, sang hun med. Spædbarnet drejede hovedet og vendte ansigtet mod sin far og faldt til ro. Tiden stod stille i det øjeblik. Da jeg kiggede rundt i operationsstuen, kunne jeg se hvor berørte kirurgerne var.” 

Denne erfaring viser os, at det at synge før fødslen ikke kun er gavnligt, men at synge den samme sang gentagne gange faktisk gør noget for fosteret.

Det giver mening, set fra babyens perspektiv. Forestil dig at blive revet ud af dit varme, fugtige hjem, hvor lyden af ​​din mors hjerteslag har været en trofast følgesvend hele dit liv. Nu er du pludselig ude i et alt for lyst, alt for koldt rum, med hænder der griber dig, trykker dig, trækker dig og løfter dig op. Sanseindtrykkene er overvældende.

Men så hører du pludselig en velkendt lyd midt i al forvirringen. En melodi og ord, du har hørt mange gange før. Denne følelse er beroligende, og du bliver automatisk trøstet af og tiltrukket af den.

At synge for dit ufødte barn er således en enkel og praktisk foranstaltning, der senere kan dulme, trøste og få barnet til at sove. Men den vil også skabe et unikt og livslangt bånd mellem jer.

 

Hvordan synger man vuggeviser for sit ufødte barn?

 1. Vælg en sang, som du kan lide, og som er nem at synge. Det kan være en vuggevise eller børnesang, men ikke nødvendigvis. Det kan simpelthen også være din egen yndlingssang. Det vigtigste er, at det gør dig glad og udstråler positive følelser, fordi din baby vil fornemme dem.
 2. Syng sangen hver dag. Begge forældre kan synge sammen, men det er en fordel, at I også synger hver for sig, så fosteret kan lægge mærke til jeres individuelle stemmer. Du kan også bruge et instrument, men oftest at fosteret kun hører stemmen.
 3. Når din baby er født, kan du synge for dem. De kan ligge i dine arme, i en andens eller i kuvøsen, hvis de er født for tidligt.
 4. Hvis babyen græder højt, kan du synge tæt på dem eller højt nok til, at de kan høre dig.
 5. Bliv ved med at synge sangen hver dag, især når din baby græder.
 6. Syng den, når du skifter eller bader dem, når du trøster dem, eller når du siger godnat.6: Syng den, når din baby er vred, og du ikke kan tage dem op, for eksempel hvis du kører bil og ikke kan stoppe, eller hvis en læge skal udføre noget ubehageligt.
0
  0
  Din kurv
  Your cart is emptyReturn to Shop